Медведєв переселить росіян у приватні будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв переселить росіян у приватні будинки

325
Переселити росіян в індивідуальні будинки запропонував обраний президент Дмитро Медведєв. Землі під малоповерхову забудову він запропонував відібрати у федеральних відомств, а займеться цим спеціальний фонд, пишуть Ведомости.
Завдання фонду - стимулювати будівництво приватного житла. "У першу чергу мова йде про великі проекти - по суті, про цілі міста з декількома тисячами будинків", - заявив Медведєв.
У Росії 77% громадян проживають у багатоквартирних будинках, навів він статистику, а в США, Канаді або Великобританії 70-90% житлового фонду - індивідуальні будинки.
За рік у Росії повинно зводитися додатково до того, що вже будується, від 500 000 до 1 млн індивідуальних будинків, наказав Медведєв: це повинні бути "низькобюджетні будинки загальною площею від 70 до 120 кв. м собівартістю близько 20 000 руб. за 1 кв. м".
Фонд може почати діяти вже в 2008. У фонд будуть передані неефективно використовувані відомчі землі.
У регіонах буде високий попит на недороге малоповерхове житло, вважає член ради директорів корпорації Mirax Group Максим Темников, але висловлює сумнів, чи потягнуть таке масове будівництво ринок будматеріалів і будівельна індустрія. Втім, за підтримки держави за два-три роки базу будматеріалів можна створити, говорить Темников.
Конструкції будинків можуть бути і залізобетонними, поєднаними з дерев'яними конструкціями покрівлі: такий будинок можна побудувати всього за місяць із обробкою, але собівартість будівництва в такому випадку буде все-таки трохи вищою, ніж 20 000 руб. за 1 кв. м.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас