Ліквідність українських банків знизилась, але залишається на припустимому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідність українських банків знизилась, але залишається на припустимому рівні

275
Ліквідність українських банків залишається на припустимому рівні, незважаючи на деяке її зниження.
Таку думку в бесіді з кореспондентом УНІАН висловила представник міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's, заступник директора напрямку "Фінансові інститути" Катерина Трофимова.
За її словами, ситуація з ліквідністю в українському банківському секторі залишалася цілком комфортною до середини лютого 2008 року, що серед іншого було пов'язано зі стійким припливом іноземного капіталу.
"Жорсткість антиінфляційних заходів і монетарної політики, деякий відтік іноземного фондування з банківського ринку і зростання потреб у ресурсах з боку корпоративного сектора в першому кварталі цього року привели до збільшення волатильності на міжбанківському ринку України. Незважаючи на деякий спад ліквідності на ринку, ситуація залишається абсолютно адекватною та прийнятною, зокрема за рахунок підтримки рефінансування з боку Національного банку" - відзначила Трофимова.
Також вона вважає, що непроста ситуація на світових фінансових ринках і подальші плани уряду України щодо стримування інфляційного тиску в країні свідчать про те, що волатильність із ліквідністю на банківському ринку збережуться і нові спади можливі, особливо в періоди великих податкових і корпоративних виплат. "Однак це не повинно створити загрозу для стабільності і позитивної динаміки розвитку українського банківського сектора, хоча і приведе до деякого уповільнення зростання бізнесу" - підкреслила Трофимова.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас