Секретаріат просить уряд повторно розглянути низку проектів його документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат просить уряд повторно розглянути низку проектів його документів

Казна та Політика
83
Голова секретаріату президента України Віктор Балога звернувся до Кабінету міністрів з листом, у якому міститься прохання розглянути низку проектів урядових актів, повідомляє прес-служба глави держави в середу.
Як відзначає прес-служба, секретаріат президента проаналізував стан оформлення рішень, прийнятих на засіданнях Кабміну з 18 грудня 2007 року по 19 березня 2008 року (235 постанов і 670 розпоряджень). Зокрема, виявлено, що деякі з актів Кабінету міністрів, прийнятих урядом шляхом голосування більшістю голосів, не підписані прем'єр-міністром і, як наслідок, не опубліковані.
Серед таких рішень секретаріат звертає особливу увагу на постанови уряду про порядок надання в 2008 році дозволів на користування надрами; про питання підвищення ефективності митного контролю, яким передбачається затвердження переліку пунктів пропуску через державний кордон, що потребують першочергового встановлення рентгено-телевізійних сканувальних систем. Крім того, мова йде про затвердження порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам органів прокуратури і розпорядження про заходи щодо прискорення проектування і будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва.
Крім того, у секретаріаті вказали на постанову про передачу майнового комплексу учбово-спортивної бази літніх видів спорту у Львові, розроблену на виконання указу президента про питання проведення в Україні Євро-2012.
У листі Балоги також міститься прохання про повторний розгляд урядом постанови про схвалення Державної цільової програми розвитку аеропортів України до 2020 року.
Крім того, відзначається в документі, уряд не видав спільне з Національним банком України розпорядження про план антиінфляційних заходів на 2008 рік, підтримане Кабінетом міністрів ще 22 лютого 2008 року.
У секретаріаті глави держави нагадують, що, відповідно до регламенту уряду, прийняті акти Кабміну прем'єр-міністр підписує в день проведення засідання. Акт, прийнятий Кабінетом міністрів з поправками, оформлюється в визначений ним термін з урахуванням того, що такий акт повинен бути підписаний прем'єр-міністром не пізніше ніж у період до проведення чергового засідання уряду. У протилежному випадку рішення Кабінету міністрів про прийняття акту вважається недійсним, наслідком чого є повторний розгляд такого акту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас