Економіка єврозони буде рости швидше за США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка єврозони буде рости швидше за США

190
Прогноз зростання економіки єврозони набагато кращий, ніж у США. Таку заяву зробив член керуючої ради ЄЦБ Крістіан Нуайє, повідомляє Reuters.
У своєму виступі на Міжнародній конференції з бізнесу і фінансів у Празі Нуайє відзначив, що споживачі в єврозоні брали менше кредитів, ніж американці. Тому європейські банки в меншій мірі втягнуті в кризу, пов'язану із кредитами, виданими клієнтам з високим ступенем ризику. "Заборгованість домогосподарств у єврозоні порівняно невелика за міжнародними стандартами", - відзначив Нуайє.
Такі переваги європейської економіки почасти пояснює рішення ЄЦБ поки не знижувати ключову процентну ставку. Крім того, Нуайє впевнений, що на відміну від США, європейській економіці не загрожує рецесія, хоча темпи її зростання сповільнюються.
Тим часом, Нуайє вважає, що в єврозоні назріла потреба підсилити контроль над банківською системою. На його думку, недостатнє регулювання стало основною причиною кризи в іпотечному секторі. Для вирішення цієї проблеми він запропонував проаналізувати досягнення французьких банків.
Нуайє вважає, що основним завданням в умовах тривалих проблем на фінансових ринках є постійний моніторинг інфляційних очікувань. Рівень інфляції в єврозоні в березні 2008 р. за попередньою оцінкою склав 3,5% у річному вираженні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас