Британка взяла кредит на вбивство чоловіка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британка взяла кредит на вбивство чоловіка

Кримінал
336
У Великобританії судять жінку, що обвинувачується в організації замовного вбивства власного чоловіка. За версією слідства, вона взяла в банку позику спеціально для цієї цілі. Кредитом, узятим на ремонт будинку, жінка вирішила розплатитися з кілером, пише газета The Telegraph.
Процес над підсудною проходить у лондонському суді Олд-Бейлі.
44-річна доглядальниця Зої Кенеллі хотіла назавжди позбутися від свого чоловіка Тімоті, щоб одержати після його смерті 33 тисячі фунтів стерлінгів страховки (приблизно 66 тисяч доларів).
Кенеллі, що проживала в місті Кінлі (графство Суррей), дала своєму сусідові, 31-річному Лі Вейту, 3 тисячі фунтів стерлінгів (близько 6 тисяч доларів), щоб той найняв кілера. Однак посередник зволів привласнити собі гроші, які одержав у жовтні 2006 року.
Як пояснив сам Вейт, вони зговорилися з Кенеллі в одну з неділь. Жінка пояснила, що звернулася до нього по допомогу, тому що він "змахує на шахрая". Тоді сусід наугад назвав суму, за яку взявся б підшукати кілера - 10 тисяч фунтів стерлінгів (приблизно 20 тисяч доларів).
"Зої сказала, що в неї немає таких грошей, але що вона могла б роздобути три або чотири тисячі, додав Вейт. - Я не запитував її, звідки (вона візьме ці гроші)".
З початку листопада 2006 року Кенеллі зайнялася пошуком кредиту. Спочатку при зверненні до банку Northern Rock за позикою 10 тисяч фунтів стерлінгів їй було відмовлено, однак у грудні їй нарешті-то вдалося одержати майже половину цієї суми в банку Welcome Financial Services.
Як розповів на суді прокурор, у банку Кенеллі мотивувала узяття позики необхідністю об'єднати боргові зобов'язання і провести ремонт будинку.
Втім, на цьому жінка не зупинилася. Під Новий рік - 30 грудня - вона спробувала взяти ще один кредит на ту ж круглу суму 10 тисяч фунтів, однак банк Tesco також відмовив Кенеллі.
Сама обвинувачувана заперечує версію обвинувачення, що в неї був намір убити чоловіка. Вона була арештована в січні 2007 року після того, як у поліцію звернулися її родичі.
За словами прокурора Саймона Вілда, пара зазнавала фінансових труднощів. Так, 1 січня обвинувачувана перекинулася декількома текстовими повідомленнями зі своїм братом Ричардом, у яких попросила в нього грошей у борг. Брат запитав для якої мети їй потрібні гроші, на що Кенеллі відповіла буквально наступне: "Я хочу позбутися від Тіма". На питання, чому вона хоче скоїти вбивство, сестра Ричарда відповіла, що ненавидить чоловіка.
За відомостями прокурора, Кенеллі чотири рази зверталася до брата із проханням позичити їй гроші. У державному обвинуваченні впевнені, що саме корисливість стала головним мотивом планованого вбивства.
4 січня Кенеллі була арештована поліцією. Однак тоді вона відмовилася давати свідчення і була відпущена. У квітні 2007 року її заарештували вдруге. Головним свідком проти жінки виступив її сусід Вейт.
Судовий процес у лондонському суді Олд-Бейлі триває.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас