Українські експерти прогнозують збільшення цін на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські експерти прогнозують збільшення цін на нафтопродукти

Енергетика
208
Найближчим часом Україну чекає чергове підвищення цін на нафту та нафтопродукти, прогнозують експерти Інституту економічних досліджень і політичних консультацій.
"Українцям прийдеться змінити структуру своїх витрат і пріоритетів у використанні великих, середніх і маленьких автомобілів і взагалі займатися енергозбереженням", - відзначив директор інституту Ігор Бураковський на прес-конференції в Києві в середу, представляючи відповідні результати дослідження.
За його словами, Росія, що є основним імпортером нафти та нафтопродуктів в Україну, "підвищила мито на експорт до рекордних $230 і $210 за тонну відповідно, що неодмінно приведе до підвищення цін на внутрішньому ринку".
"Хочемо ми цього чи ні, але ціни будуть рости, і це речі, з якими нам просто прийдеться змиритися", - упевнений експерт.
Експерти також констатують збільшення попиту на продовольчі товари та сільськогосподарську продукцію не тільки в Україні, але й в усім світі, що веде до підвищення цін.
У цій ситуації, на думку І.Бураковського, для уряду України важливо вибрати правильну стратегію розвитку сільськогосподарського сектора економіки, щоб, з одного боку, мати можливість бути серйозно представленою на світовому ринку, а з іншого боку, не допустити глобального підвищення цін на внутрішньому ринку.
При цьому І.Бураковський висловив переконання, що державне регулювання цін неприпустимо, тому що це погіршить становище української економіки. На його думку, необхідно реформувати систему соціальних виплат таким чином, щоб захистити вразливе до інфляційних процесів населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас