Кабмін займеться ціною на цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін займеться ціною на цукор

158
У ситуацію з дефіцитом цукру та зростанням цін на нього має намір втрутитися уряд.
"До кінця цього тижня Держрезерв поставить нам більш дешевий цукор. Плануємо, що ціна на нього буде становити близько 3,25-3,3 гривні", - обіцяють в одній з торговельних мереж. Інтервенцій очікують і в інших магазинах.
За словами Михайла Гольденберга, гендиректора Української продовольчої компанії (найбільший виробник цукру в Україні), дефіцит у певних регіонах був створений штучно. "У нашій компанії оптова ціна за тонну цукру становить 2,9-3 тисячі гривень. Чому в мережах дефіцит, мені не зрозуміло, адже в нас на складах цукру досить", - запевняє Гольденберг. Виробники стверджують, що вони контролюють лише половину ринку. Решта цукру перебуває в підприємств, які працюють за давальницькими схемами, тобто одержують цукор за сировину.
Дмитро Барінов, президент компанії Інцукорпром-К (контролює кілька цукрових заводів) не виключає, що винними в сформованій ситуації можуть бути люди, які лобіюють безмитне ввезення цукру-сирцю, "розраховуючи заробити на цьому чималі гроші".
Микола Ярчук, голова асоціації Укрцукор, підтверджує, що у виробників міцний запас цукру. Не зацікавлені виробники піднімати ціни і з тієї причини, що це приверне увагу контролюючих органів.
Раніше Укрцукор звернувся до Тимошенко із проханням розглянути проблеми цукробурякової галузі на засіданні Координаційної ради з питань аграрної політики.
Укрцукор прогнозує зростання цін на цукор на 30-40%.
Асоціація також прогнозує скорочення посівів цукрового буряка під урожай 2008 року з 640 тис. га до 540 тис. га.
Нагадаємо, що недавно Антимонопольний комітет виграв судовий розгляд проти великих виробників цукру за фактом необґрунтованого збільшення цін в 2005 році. Керівник прес-служби комітету Богдан Якимюк запевнив, що відомство готове в будь-який момент почати ще одне розслідування.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас