"Газ України" має намір відключити від газопостачання теплокомуненерго-боржників із червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" має намір відключити від газопостачання теплокомуненерго-боржників із червня

Енергетика
235
Дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" - "Газ України" має намір з 1 червня 2008 року відключити від газопостачання підприємства комунальної теплоенергетики, які на цей строк не забезпечать 100% розрахунків за спожите в опалювальний сезон 2007-2008 років паливо.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Газу України" з посиланням на голову ради директорів компанії Сергія Зубова.
Компанія також не буде укладати контрактів на поставку газу на наступні періоди.
Зубов повідомив, що до 10 квітня підприємства ТКЕ повинні надати "Газу України" завірені в місцевих органах влади документи, які підтверджують різницю в тарифах на виробництво теплової енергії (між фактичними витратами на виробництво тепла й зараз чинними тарифами) за минулі періоди для її погашення з бюджетних коштів.
Найбільшу заборгованість із початку опалювального періоду (1 жовтня 2007 року) нагромадили підприємства ТКЕ Донецької (борг - 371 млн. гривень, рівень розрахунків - 58%), Дніпропетровської (362,6 млн., 51%), Харківської (307,5 млн. гривень., 54%) областей.
Сумарна заборгованість цих трьох областей перевищила 1,04 млрд. гривень і становила майже половину боргу теплокомуненерго перед "Газом України".
Загальний борг становить 2,176 млрд. гривень, рівень розрахунків - 62%.
Як повідомляло агентство, раніше "Газ України" доручив газопостачальним компаніям (облгазам) привести поставки природного газу 138 підприємствам ТКЕ у відповідність до виділених ним лімітів та не допустити несанкціонованого відбору газу.
Теплокомуненерго поставляється імпортований газ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас