Турчинов: США зацікавлені в створенні зони вільної торгівлі з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: США зацікавлені в створенні зони вільної торгівлі з Україною

Казна та Політика
280
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко та президент США Джордж Буш обговорили сьогодні на зустрічі в клубі Кабінету Міністрів питання створення між країнами зони вільної торгівлі.
Про це повідомив журналістів після переговорів перший віце-прем'єр Олександр Турчинов. За його словами, США висловили зацікавленість у таких переговорах, які можуть йти паралельно з переговорами щодо зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
Відповідаючи на питання, він відзначив, що тема Чорноморського флоту Росії в аспекті євроатлантичної інтеграції України не піднімалась. "Росії ми стосувалися лише в контексті питань, пов'язаних з транзитом газу з Азії", - додав він. Сторони обговорили також питання інвестицій в економіку України.
США висловили свою позицію, що співпраця між двома країнами не повинна нести загрозу третім державам. Також зачіпались теми боротьби з корупцією, енергетики, політики в регіоні.
Нагадаємо, 31 березня між урядами України та США було підписано угоду про торгову та інвестиційну співпрацю. Основною метою укладення Угоди є розширення та зміцнення економічних відносин між Україною і США у зв'язку зі вступом України у ВТО. В той же час в угоді йдеться про подальшу установу переговорів про укладення з США Угоди про вільну торгівлю.
Відзначимо, що в лютому ц.р. Україна розпочала переговорний процес з Європейським Союзом щодо створення зони вільної торгівлі. Тоді ж Президент України Віктор Ющенко висловив думку, що наша країна може підписати дану угоду через 10-11 місяців. Втім, більшість вітчизняних та іноземних експертів вважають, що процес створення зони вільної торгівлі займе 2-3 роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас