Збір у вигляді цільової надбавки до ціни на газ для промпідприємств України з 1 квітня виросте з 4% до 8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збір у вигляді цільової надбавки до ціни на газ для промпідприємств України з 1 квітня виросте з 4% до 8%

Енергетика
391
Розмір збору у вигляді цільової надбавки до ціни на природний газ для промислових підприємств і прирівняних до них споживачів України з 1 квітня 2008 року зростає з 4% до 8%, а для хімічних підприємств, що використовують природний газ як сировину, - з 0,01% до 4%.
Рішення про збільшення розміру збору закріплено постановою Кабінету міністрів України №111 від 27 лютого 2008 року, що вступила в силу 1 квітня 2008 року.
Розмір збору у вигляді цільової надбавки до ціни на природний газ для установ та організацій, фінансованих з державного і місцевого бюджетів, уряд також збільшив з 1 квітня з 4% до 8%.
Розмір цього збору для побутових споживачів з 1 квітня 2008 року зріс із 2% до 4%, що найближчим часом не відіб'ється на кінцевих цінах природного газу для населення, тому що вони втримуються органами державної влади на незмінному рівні.
Однак збільшення розміру збору у вигляді цільової надбавки до ціни на природний газ у нинішніх умовах приведе до подорожчання цього палива для 40 тис. абонентів: промислових підприємств, комерційних споживачів і бюджетних установ.
Колишній розмір збору на рівні 2% з 1 квітня 2008 року залишився тільки для підприємств теплоенергетики, що поставляє теплову енергію населенню у вигляді опалення та гарячої води.
Як повідомлялося, розмір збору у вигляді цільової надбавки до ціни на природний газ для всіх споживачів, крім хімічних підприємств, що використовують газ як сировину, до 1 січня 2008 року становив 2%.
Уряд у грудні 2007 року вирішив розширити диференціацію розміру цього збору, підвищивши його для промспоживачів і бюджетних установ з 1 січня 2008 року до 4%. Тоді Кабмін зберіг пільговий розмір збору (0,01%) для хімпідприємств.
Постачальники природного газу розраховують абсолютний розмір збору на основі ціни природного газу без урахування ПДВ, тарифів на транспортування і постачання. Кошти, отримані газотрейдерами від споживачів у вигляді такого збору, повинні перераховуватися в спеціальний фонд держбюджету
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас