У Києві рейдери захопили завод і поранили двох перехожих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві рейдери захопили завод і поранили двох перехожих

Кримінал
1191
Кілька годин тому на вулиці Глибочицькій лунали десятки пострілів.
Очевидці говорять, що стріляли з мисливської зброї та установки для салютів.
Невідомий вистрілив і потрапив кулею в живіт випадковому перехожому. Потерпілому на вид - 25 років. Кореспонденти ЗМІ були свідками, що поранений чоловік лежав без свідомості на дорозі. Поранений був одягнений у світлий светр. Він був весь у крові. Чоловік спочатку дуже сполотнів, а за кілька хвилин позеленів. Люди підносили чоловікові нашатир, мацали пульс. Хвилин за 20 приїхала "швидка". Потерпілого забрали з місця трагедії через 5 хвилин.
Та ж "швидка" забрала в лікарню ще одного парубка. Охоронці в сірих захисних куртках кинули і потрапили чоловіку в голову товстим шматком мармурової плитки.
Конфлікт відбувся біля прохідної на територію заводу "Електроприлад", що на вул. Глибочицька, 17.
Територію заводу в минулий четвер взяли під свій контроль 150 працівників запорізької приватної охоронної фірми. Охоронці пояснюють, що їх найняло комерційне підприємство "Експедиція-ХХІ". Воно заявляє, що є власником 65% акцій заводу "Електроприлад". Представники трудового колективу заводу заявляють, що "Експедиція-ХХІ" насправді володіє 33% акцій, і не більше. Комерсантів робітники називають рейдерами.
Близько сотні робітників приходить із 8.00 ранку до заводської прохідної. Вони хочуть виселити комерсантів з будинку. Із самого ранку працівники переговорювалися між собою і говорили, що ближче до обіду "тут може бути гаряче".
- Група з п'яти чоловік підійшла ближче до будівлі заводу о 13.00. Ці бандити почали стріляти в нас із адміністративного корпусу. З даху полетіли шматки плит і каменів, - говорить Володимир Лук'яненко, працівник "Електроприладу". - Ми знайшли дві гільзи - 12-го калібру. Здається, це патрони з мисливської зброї. Ми запакували гільзи в пакет.
П'ять машин із Шевченківського райвідділу міліції і ще одна "швидка" приїхали на Глибочицьку через 20 хвилин після того як "швидка" забрала двох поранених. Запорізькі охоронці спробували вивести з території заводу Михайла Єфименко, призначеного "Експедицією-ХХІ" новим директором заводу. Робітники накинулися на нього, почали кричати, обзивати його бандитом і фашистом.
- Ти в кого стріляєш, падло?, - кричала йому юрба.
Єфименко проходив до чорного авто в оточенні трьох охоронців. Він ішов сходами, наступив на бите скло і бетонний уламок. Посковзнувся та впав обличчям на асфальт. У нього текла кров з носа. Невизнаного колективом директора заводу забрала "швидка".
Начальник Шевченківського райвідділу міліції Петро Мірошниченко прибув на місце, коли перестрілки вже не було.
- Вони правильно робили, що стріляли. Вони захищалися та відстрілювались від вас, - заявив Мірошниченко робітникам. Потім міліціонер заявив, що стріляли напевно гумовими кулями та установками для феєрверків.
Один з підлеглих Мірошниченка приніс і продемонстрував людям відстріляну установку начебто для запуску феєрверків. Станом на 16.30 юрба робітників почала розходитися від прохідної заводу.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас