Банк для мусульман відкриється в Швейцарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк для мусульман відкриється в Швейцарії

188
Національний банк Кувейту (NBK), третій за розміром на Близькому Сході, має намір відкрити у Швейцарії приватний банк для людей, що сповідують іслам, пише видання The Financial Times.
Цей банк буде працювати відповідно до законів ісламу (шаріату).
Національний банк Кувейту планує відкрити халяльний банк разом з однією з фінансових структур Саудівської Аравії. Назва банку-партнера поки не уточнюється. Керівництво NBK уже подало заявку в регулювальні органи Швейцарії.
Для того щоб успішно відкрити банк у Швейцарії, NBK і його партнерові необхідно одержати дозвіл регулювальних органів не тільки Швейцарії, але також Кувейту і Саудівської Аравії.
Ісламський фінансовий сектор росте з кожним роком. Його обсяг у з літа 2007 року, відповідно до оцінки рейтингового агентства Moody's, збільшився на 20 відсотків до 500 мільярдів доларів. Це було викликано зростанням цін на нафту і, відповідно, зростанням економік ісламських країн - постачальників нафти.
Ціни на нафту з 2002 року виросли з 30 доларів за барель до понад 100 доларів. При цьому економіки Бахрейну, Кувейту, Оману, Саудівської Аравії, Катару та Об'єднаних Арабських Еміратів виросли більш ніж удвічі.
Відзначимо, що західні фінансові структури також зацікавлені в наданні послуг мусульманам. У січні 2007 року британський банк Lloyds TSB створив халяльні рахунки, що одержали назву Nostro. Кошти на новому типі рахунків не будуть приростати відсотками, а самі рахунки не підтримують послугу овердрафта. За законами шаріату, прописаними у Корані, мусульмани не можуть пускати гроші в зростання або брати їх в борг.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас