Долар виріс до євро на заявах UBS про наміри залучити 15 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро на заявах UBS про наміри залучити 15 млрд дол.

Валюта
875
Долар виріс до євро на максимальне майже за два тижні значення на заяві банку UBS про намір залучити $15 млрд, що було розцінено ринком як знак того, що найбільші світові фінансові установи зможуть подолати кризу на кредитних ринках, повідомило агентство Bloomberg.
До 15:26 курс долара до євро виріс до $1,5652 з $1,5788 у понеділок.
Ослабленню євро сприяло оголошення Deutsche Bank про списання активів на рекордні $3,9 млрд. Банк відзначив, що умови на ринку стали набагато більш складними.
"Американські банки вже розкрили інформацію про свої проблеми, і тепер Європа наслідує їхній приклад, - говорить валютний аналітик UBS Джеффрі Ю. - Для інвесторів прийшов час купувати долар, тому що євро починає відчувати наслідки уповільнення економічного зростання". На його думку, євро може подешевшати до кінця кварталу до $1,47.
Доларовий індекс, що торгується на ICE Futures і відслідковує курс долара до валют шести найважливіших торговельних партнерів США, підвищився до 72,319 пункту з 71,8 у понеділок.
"Новини з іншої частини світу не кращі, ніж зі США, - вважає валютний аналітик Royal bank of Scotland Адам Коул. - "Ведмежий" доларовий ринок підходить до завершення, і в якийсь момент долар почне швидко рости".
Долар подорожчав до ієни до 100,41 до 15:26 у вівторок, після того як щоквартальний огляд Танкан показав падіння індексу впевненості японських підприємців у березні до 11 пунктів - найнижчого рівня із грудня 2003 року. Економісти очікували зниження до 13 пунктів з 19 у грудні.
Bank of America прогнозує, що японський Центральний банк знизить базову ставку в червні. Раніше він очікував її збереження на нинішньому рівні 0,5% річних
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас