Долар краще притримати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар краще притримати

Валюта
3380
Голова наглядової ради "Партнер-банку" Олексій Савченко, коментуючи ситуацію на міжбанківському валютному ринку, відзначає, що найближчим часом не варто очікувати істотних рухів курсу гривні відносно долара, тому, на думку банкіра, на доларі рано ставити хрест.
За словами Олексія Савченка, у цей час на курс долара на міжбанківському валютному ринку крім зміцнення курсу євро впливає і надлишок доларів, що в остаточному підсумку і приводить до зміцнення гривні відносно американської валюти. "Незважаючи на незмінність курсу гривні до долара, установленого НБУ на рівні 5,05 грн./дол., останні кілька днів торги пари гривня-долар проходили на рівні 4,98/5,010 грн. за $1", - відзначає експерт.
Банкір нагадав, що якийсь час тому торги велися на рівні 4,90/4,95 за $1. На думку Савченка, однією із причин, що вплинула на зниження курсу долара, було те, що НАК "Нафтогаз України" не купував валюту для оплати імпортованого газу через відсутність відповідного контракту.
Президент "Партнер-банку" у короткостроковій перспективі очікує коливання курсу на рівні 5 грн./дол. "Незважаючи на те, що поточна макроекономічна статистика США не дає приводу очікувати зміцнення долара, у самій Україні ми спостерігаємо підвищення ставок кредитування і посилення інфляції, що говорить про те, що в таких умовах на істотне зміцнення гривні можна не розраховувати. У таких умовах курсу гривня/долар тільки і залишається, що крутитися навколо 5,0 грн./дол. І така ситуація може тривати досить довго", - упевнений Савченко.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас