Банки зіткнулись з найбільшою кризою за 30 років - Morgan Stanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки зіткнулись з найбільшою кризою за 30 років - Morgan Stanley

586
Банки через турбулентність на кредитних ринках зіткнулися з найбільшою за 30 років кризою, що перевершує "чорний понеділок", валютну кризу в Азії і бульбашку, що луснула, інтернет-компаній, вважають експерти Morgan Stanley.
Виторг від інвестиційного банкінгу може впасти на 20% в 2008 році. Шість кварталів доходів можуть бути викреслені через списання вартості активів і зниження доходів, наводить прогнози Morgan Stanley агентство Bloomberg.
"Галузь стоїть перед обличчям найсерйознішої інвестиційно-банківської кризи за 30 років, - говориться у звіті аналітиків. - Світовий ринок цінних паперів перебуває в середині глибоких циклічних і структурних змін".
Виторг банків від кредитної діяльності може впасти на 60%, вважають в Morgan Stanley, і фірми повинні будуть показати більш високу відкритість інвесторам, які купують їхні зобов'язання. При цьому регулювальні органи будуть підштовхувати галузь до нарощування капіталу для пом'якшення скорочення його рентабельності (ROE) у довгостроковій перспективі.
У звіті відзначається, що плутанина на кредитних ринках позначається на прибутку банків останні три квартали. У цілому нинішня криза може тривати від 8 до 10 кварталів, що перевищує 6-квартальний період азіатської кризи в 1997-1998 роках і 7-квартальний період падіння вартості акцій інтернет-компаній.
Крім того, на виторг від інвестиційно-банківської діяльності негативно впливає зменшення числа злиттів і поглинань і первинного розміщення акцій (IPO) у першому кварталі 2008 року.
Списання та збитки від активів, пов'язаних з subprime-іпотекою, з початку 2007 року коштували найбільшим світовим фінансовим інститутам уже близько $230 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас