Інфляція спонукала 20 тис. в'єтнамських робітників почати страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція спонукала 20 тис. в'єтнамських робітників почати страйк

Казна та Політика
264
Більше 20 тис. в'єтнамських робітників вийшли на страйк на приналежному Тайваню підприємстві, що випускає взуття для американської компанії Nike Inc. (NKE), вимагаючи, щоб збільшення заробітної плати відповідало вкрай високим темпам збільшення цін.
Як повідомляє у вівторок 1 квітня агентство Associated Press, робітники заводу Ching Luh у південній провінції Лонган вийшли на страйк 31 березня з вимогою збільшити їм заробітну плату, що у середньому становить $59 на місяць, на 20%. Усього на підприємстві, що випускає кросівки відомої фірми з 2002 року, працюють близько 21 тис. чоловік, більшість із яких - це молоді жінки із сільських районів. Заробітна плат, що Компанія виплачує своїм працівникам, на 14% перевищує мінімально припустимий рівень, але, за словами представника регіональної профспілки, Нгуєна Ван Тхиа, інфляція скорочує їхні заробітки.
За офіційними даними споживча інфляція у В'єтнамі становить 19% у річному вираженні. У січні Ханой збільшив розмір мінімальної заробітної плати, що іноземні компанії у В'єтнамі повинні платити своїм працівникам, приблизно на 13%. За словами Тхиа, компанія дотримувалась законів, але людям стало не вистачати навіть підвищеної зарплати на повсякденні потреби.
Ching Luh - один з 10 заводів, де шиються кросівки за замовленням Nike, і на яких в цілому випускається 75 млн. пар взуття на рік. Частка Ching Luh у цій кількості становить близько 12%. За словами офіційного представника Nike Кріса Хелзера (Chris Helzer), “компанія визнає, що інфляція у В'єтнамі впливає на людей, і сподівається, що ситуація буде вирішена швидко та дружньо”.
Тим часом, Associated Press відзначає, що в міру збільшення інфляції в останні роки страйки у В'єтнамі з вимогою підвищення зарплати і поліпшення умов праці стають усе більш звичним явищем
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас