Турчинов: Тимошенко і Буш обговорили диверсифікацію постачання газу, євроатлантичну інтеграцію України, боротьбу з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Тимошенко і Буш обговорили диверсифікацію постачання газу, євроатлантичну інтеграцію України, боротьбу з корупцією

Енергетика
281
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко і президент США Джордж Буш під час зустрічі в Києві у вівторок обговорили питання диверсифікованості постачання природного газу, євроатлантичну інтеграцію України, боротьбу з корупцією та економічне співробітництво двох країн, повідомив український перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.
"Була цікава розмова. Зачіпалися енергетичні питання, політика в регіоні", - сказав він журналістам після зустрічі Тимошенко і Дж.Буша за участю делегацій двох країн.
Турчинов відзначив, що під час зустрічі розглядалося питання диверсифікованості постачання газу в Україну шляхом забезпечення прямих контрактів з Туркменістаном, Узбекистаном і Казахстаном, а також питання транзиту газу в Європу.
Перший віце-прем'єр відзначив, що обговорювалася тема співробітництва України і США в питанні забезпечення прямих контрактів із середньоазіатськими країнами на постачання газу.
Турчинов також повідомив, що під час зустрічі сторони говорили "про європейську інтеграцію, боротьбу з корупцією, інвестиційне співробітництво за участю американських компаній у великій приватизації, що планується в Україні".
Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", Турчинов відзначив, що під час розмови зачіпалася тема Росії, але тільки "у контексті питань, пов'язаних із транзитом газу з Азії".
Перший віце-прем'єр підкреслив, що більша частина тем була присвячена економічним питанням. "Нас цікавили інвестиції, у тому числі і в енергетичну галузь", - сказав він.
Турчинов повідомив, що Дж.Буш під час зустрічі не виключив можливість створення зони вільної торгівлі між Україною і США. "Він (президент США) не виключив це питання, коли Україна зможе пройти шлях створення зони вільної торгівлі з Європою", - відзначив Турчинов, додавши, що "ці два питання можуть іти паралельно".
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після зустрічі в розширеному складі відбулася зустріч Дж.Буша і Тимошенко у форматі "віч-на-віч".
Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов повідомив журналістам, що ця зустріч не була передбачена програмою і відбулася з ініціативи президента США.
У той же час у програмі візиту американського президента міститься пункт про те, що після розширеної зустрічі Тимошенко і Дж.Буш "проходять у дипкімнату". Після цього пункту програми починається зустріч Тимошенко з держсекретарем США Кондолізою Райс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас