Золоті фонди виявились безпомічними в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золоті фонди виявились безпомічними в березні

Банківські метали
736
Інвестиційний фонд Merrill Lynch World Gold, що вкладає кошти в дорогоцінні метали, зазнав втрат в розмірі 10% у березні через падіння цін на метал, повідомляє 1 квітня агентство Bloomberg.
World Gold, що є найбільшим інвестиційним фондом на ринку дорогоцінних металів з активами в розмірі $8,2 млрд., виріс за перші три місяці року на 6,2%. Однак результат міг би бути кращим, якби ситуація на ринку не стала різко змінюватися в березні, коли після 17 березня ціна на золото впала на 5,9% за останні дні місяця. Одним з факторів настільки різкої зміни стали дії ФРС США, що прийшла на допомогу інвестиційному банку, що розорився, Bear Stearns (BSC), трохи відновивши довіру до фінансової системи, а також підвищивши привабливість інвестицій в активи поза ринком дорогоцінних металів.
Зниження вартості активів фонду на 10% у березні стало найбільш значним із квітня 2004 року. При цьому в лютому вони виросли на 11%, а за січень на 6%, що допомогло одержати зростання за підсумками I кварталу.
Втім, інвестиційний фонд Merrill Lynch виявився не єдиним, котрий зазнав втрат за підсумками березня. Midas Fund, керований Томасом Вінміллом (Thomas Winmill), втратив більше 11% у березні, а за підсумками I кварталу 4,1%.
З 17 березня, коли золото встановило історичний рекорд ціни на рівні $1032,70, ціна на метал втратила більше 12%. На торгах 1 квітня золото продовжує падати в ціні і, станом на 12:40 за Москвою, торгується біля позначки $898,60, що на $22,90 нижче від ціни закриття напередодні.
Серед лідерів падіння на ринку золота також виявилися відомі імена. Vanguard Precious Metals and Mining Fund, з активами $5,2 млрд., втратив у березні 7,1%. CF Ruffer Baker Steel Gold Fund, з активами в розмірі близько 98 млн. фунтів стерлінгів, зазнав втрат в розмірі 10% за березень.
Варто відмітити, що аналітики “Альфабанку” прогнозували настільки масштабне зниження ціни на золото. Зокрема, у доповіді від 4 березня рекомендувалося фіксувати прибуток по золоту. ”Ми рекомендуємо тимчасово закривати довгі позиції по золоту”, - пише аналітик банку Володимир Кравчук. Він рекомендує закривати довгі позиції по золоту в діапазоні $988-$1023 за тройську унцію, тому що по золоту очікується істотна корекція
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас