Львів знайшов 4 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів знайшов 4 млн. грн.

Аграрний ринок
285
Сьогодні у Львові все-таки відбудеться земельний аукціон.
Мерія знайшла охочих купити ділянку площею 0,2 га на вул. Чорновола. Дві інші ділянки - на вул. Величковського і Демнянській - вкотре зняли з торгів, тому що ніхто не виявив зацікавленості.
"Заявки на ділянку під будівництво адміністративно-офісного будинку на вул. Чорновола, 45-б, подали дві компанії, і аукціон повинен відбутися 1 квітня", - повідомив Олег Ковалишин, начальник відділу ринку землі Управління природних ресурсів і регулювання земельних відносин Львова. Мерія визначила стартову вартість ділянки у розмірі 1,279 млн. грн., а мінімальна ціна продажу повинна скласти більше 4 млн. грн.
Цікаво, що ці три ділянки виставляються на аукціон далеко не перший раз. Цього року їх обіцяли продати в січні і перенесли торги на 26 лютого. Але заявки не надходили, як не надходили вони й у році минулому. Цікаво, що ще в серпні 2007 р. Ігор Гуменчук, заступник начальника Управління природних ресурсів і регулювання земельних відносин Львова, заявляв, що якщо на вересневому аукціоні не продадуть ділянки на вул. Величковського, Демнянській і Чорновола, то, відповідно, на наступному аукціоні вони будуть продаватися з дисконтом 30%. Однак після цієї заяви ніхто не знижував ціну на дані земельні ділянки.
За словами джерела, близького до проведення аукціону, у покупці ділянки на вул. Чорновола може бути зацікавлений девелоперський холдинг "ТКС", що будує житлові будинки неподалік від цієї ділянки. "Друга компанія швидше за все просто афільована з основним покупцем і подала заявку, щоб аукціон відбувся", - додав співрозмовник агентства.
Недавно Ігор Баленко, президент компанії "Фуршет", заявив, що викупив 39%-ву частку акціонерного капіталу "ТКС", що належала Володимиру Говиркові, підозрюваному в замаху на вбивство гендиректора "ТКС" Івана Торського. Втім, як раніше писали, Говирко заперечує інформацію про продаж своєї частки в "ТКС" і стверджує, що акції він передав в управління на час ведення слідства. Недалеко від ділянки, що продається, будують також компанії "Будімекс" та "Інтергалбуд", однак обидві заявили, що в цьому земельному аукціоні не беруть участь.
У мерії ж сподіваються, що у Львові не повториться харківський сценарій, коли проти проведення земельних торгів виступила прокуратура. Однак компанія "Львівський аукціонний центр", що проводив продажі землі в місті вже багато разів, також не має спеціальної ліцензії на їхнє проведення. "Усе буде продаватися як власність. Ми чекаємо порядку ліцензування від Кабміну, а поки земля буде продаватися, як і продавалася. Скасування торгів ніхто не планує, адже ліцензій немає ні в кого", - повідомив Ковалишин.
Відповідно до закону "Про ліцензування окремих видів господарської діяльності", щоб одержати ліцензію, необхідна відповідність зацікавленої особи затвердженим ліцензійним умовам - кваліфікаційним вимогам. Ліцензійні ж умови для зацікавлених в одержанні прав на проведення земельних торгів дотепер не затверджені.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас