Аналітики: Зниження процентної ставки ФРС продовжуватиметься до кінця червня 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Зниження процентної ставки ФРС продовжуватиметься до кінця червня 2008 р.

Валюта
346
Зниження процентної ставки Федеральної резервної системи США продовжуватиметься до кінця червня 2008 р.
Про це йдеться в коментарі аналітиків Erste Bank.
Аналітики відзначають, що ситуація на американському фінансовому ринку залишається критичною. Нестабільність, на їх думку, головним чином, була викликана серією негативних подій. Зокрема, аналітики згадують новини, пов'язані з фондом іпотечного кредитування Carlyle, який зіткнувся з складнощами при виплаті майнової застави.
За цими подіями прослідували негативні новини про примусовий продаж Bears Stearns за номінальною ціною. Реакцією ФРС на такі події стало рішення про зниження процентної ставки. Це рішення, на думку аналітиків, було цілком прогнозованим і частково стабілізувало фінансову ситуацію в країні.
Експерти констатують дії ФРС, направлені на забезпечення необхідного рівня ліквідності і збільшення існуючого об'єму грошових коштів. 18 березня федеральна процентна ставка була знижена з 3% до 2,25%, і аналітики чекають подальшого її скорочення на 0,5% в кінці квітня. В цілому, на думку експертів, політика ФРС зі скорочення процентної ставки є виправданою і цілком адекватною в умовах поточної кризи, і прогнозують, що лише в кінці червня 2008 р. ФРС, ймовірно, ухвалить рішення про припинення політики зниження процентної ставки.
Аналітики також відзначають, що останнє зниження процентної ставки привело до стабілізації американської валюти. Крім того, за даними експертів, відновлення долара США супроводжувалося зміцненням євро. Таким чином, курс EUR/USD зріс з 1,45 до рівня 1,58.
За їх прогнозом, зміна настроїв на ринках впродовж наступних декількох тижнів є маловірогідною, і, отже, стабілізація долара продовжуватиметься. Додатковим стимулом для зміцнення долара в даній ситуації, за очікуваннями аналітиків, може стати політика ЦБ Європейського Союзу, спрямована на скорочення процентної ставки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас