Міністр: Купівля доступного житла в сільській місцевості України буде можлива до кінця 2008 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр: Купівля доступного житла в сільській місцевості України буде можлива до кінця 2008 р

Нерухомість
350
Будинки на дві-чотири квартири у сільській місцевості в рамках реалізації програми "Доступне житло" можна буде придбати до кінця 2008 року, повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда на прес-конференції в Києві у вівторок.
"Будинки дво- і чотириквартирні в сільській місцевості можна буде придбати вже наприкінці поточного року", - сказав він.
За словами міністра, при сучасних будматеріалах будівництво будинків такого типу займе три місяці, у той час як будівництво багатоповерхівок займає від восьми місяців до року.
В.Куйбіда також сказав, що Мінрегіонбуд "практично завершив" формування нормативної бази для будівництва доступного житла. Зокрема, передбачається розмір житлоплощі на одну людину. "Міністерство пропонує, що на одного жителя такої квартири повинно припадати 18-20 кв. м. Однак я не думаю, що це обмежить комфорт даного житла", - відзначив голова міністерства.
Крім того, В.Куйбіда повідомив, що собівартість будівництва доступного житла знизиться за рахунок використання проектів будинків, що вже будувалися в конкретному регіоні, і місцевих будматеріалів.
При цьому, за словами міністра, будівництво 1 кв. м такого житла цього року може коштувати $450.
Як сказав В.Куйбіда, створена при Мінрегіонбуді спеціальна комісія минулого тижня відібрала 71 проект будівництва доступного житла з 200 заявок, поданих областями.
"Ці проекти можуть стати пілотними у відібраних містах та областях для будівництва доступного житла", - сказав міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас