Фінансова криза вдарила по найбільшому банку Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза вдарила по найбільшому банку Німеччини

1320
За підсумками першого кварталу 2008 року Deutsche Bank спише зі свого балансу 2,5 мільярди євро. Іпотечна криза США не пройшла непоміченою і для найбільшого фінансового інституту ФРН.
Найбільший комерційний банк Німеччини - Deutsche Bank - спише зі свого балансу за підсумками першого кварталу 2008 року близько 2,5 мільярди євро. Про це говориться в повідомленні Deutsche Bank, розповсюдженому у вівторок, 1 квітня. В 2007 році через хвилювання на фінансових ринках Deutsche Bank списав зі свого балансу 2,3 мільярди євро.
Про те, що іпотечна криза в США вдарить і по приватних банках Німеччини, голова Deutsche Bank Йозеф Акерман попередив ще в середині березня. Однак на його заклик про надання допомоги німецькому фінансовому сектору уряд і Федеральний банк Німеччини відповіли відмовою.
Списання за перший квартал будуть поширюватися на кредити по угодах злиття і поглинання, придбання комерційної нерухомості і на забезпечені іпотекою цінні папери.
Як повідомляє агентство Reuters, представник банку відмовився підтвердити прогноз прибутку на поточний рік, повідомивши лише, що, незважаючи на 2,5-мільярдне списання необхідності в підвищенні розміру статутного капіталу немає. Останній прогноз прибутку до податків і зборів на 2008 рік становив 8,4 мільярди євро. В 2007 рік Deutsche Bank заробив 7,8 мільярда євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас