Буш пообіцяв Ющенкові не розмінювати Україну в обмін на розміщення ПРО в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш пообіцяв Ющенкові не розмінювати Україну в обмін на розміщення ПРО в Європі

227
США не пом'якшать свою позицію в питанні приєднання України і Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО в обмін на відмову від розміщення в Європі американської системи протиракетної оборони. Про це заявив президент США Джордж Буш на спільній прес-конференції із Президентом України Віктором Ющенком, передає УНІАН.
США не будуть іти на компроміс із Росією в питанні приєднання України і Грузії до ПДЧ, підкреслив він. При цьому Буш повідомив, що спілкувався із цього приводу із Президентом Росії Володимиром Путіним.
"Я хотів йому сказати: ти знаєш, я їду в Бухарест, там я хочу досягти ПДЧ для України і Грузії, і ти, пан Президент, не повинен цього боятися. НАТО - це організація мирна. НАТО - це організація, що допомагає демократії", - переказав свою розмову Буш.
Також він підкреслив, що розгортання ПРО в Європі буде також в інтересах Росії.
Президент США відмітив, що під час свого візиту в Росію спробує переконати в цьому Путіна.
Крім того, Буш додав, що система ПРО не буде націлена на кого-небудь, вона буде захищати людей у Європі. Він не знає, яким буде результат переговорів з Путіним, але сподівається розвіяти його побоювання. Також Буш відзначив, що високо оцінює діяльність Путіна на посаді глави Російської держави, і йому було приємно з ним співпрацювати
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас