S&P прогнозує зростання ВВП в Україні на рівні 5,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P прогнозує зростання ВВП в Україні на рівні 5,4%

200
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's прогнозує зростання валового внутрішнього продукту на рівні 5,4% в 2008 році. Про це Українським Новинам повідомив директор S&P напрямку "суверенні рейтинги" Френк Гілл.
"Існує три фактори, під впливом яких зростання економіки України може сповільнитися і скласти 5,4% цього року проти 7,3% в 2007", - відзначив Гілл.
По-перше, це глобальне скорочення банківського кредитування, що означає, що українські банки не зможуть, як торік, підтримувати запаморочливе зростання внутрішнього кредитування за рахунок зовнішніх запозичень. "Щорічне збільшення кредитування знизиться з 64% в 2007 р. до 24% (а можливо, і нижче), а отже, обсяги споживання та інвестицій будуть помірними", - вважає Гілл.
По-друге, новий виток зростання газових тарифів відіб'ється на виробничій активності, а дуже висока інфляція викличе зниження реальних доступних доходів, що також вплине на рівень споживання.
По-третє, у зв'язку із глобальними рецесійними явищами можна з достатньою впевненістю припустити, що ціни на сталь перестануть рости, а можливо, навіть знизяться. "Таким чином, перестане діяти одна з основних рушійних сил високого в цілому зростання попиту, що відзначається в Україні за останні два роки", - підкреслює представник рейтингового агентства.
За прогнозом Кабінету міністрів, зростання ВВП України в 2008 складе 6,8%.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас