Венесуела думає про введення "подвійної валюти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела думає про введення "подвійної валюти"

222
Венесуела готується до фактичного переходу на подвійну валюту, щоб послабити тиск від повномасштабної девальвації і рекордно високої інфляції, повідомляє Financial Times з посиланням на одного з радників венесуельського міністра фінансів.
Після того як "паралельна" вартість болівару на чорному ринку в 2007 році втратила близько 100% відносно долара, а річна інфляція досягла 22,5%, новий міністр фінансів Рафаель Ісена (Rafael Isea) змінює курс.
"Задум у тому, щоб покінчити з паралельним ринком і дозволити торгівлю доларом через облігації на місцевій біржі, прозоро і вільно, - заявило джерело Financial Times. - Фактично ми переходимо на подвійну валюту, тим самим уникаючи необхідності повідомляти девальвацію".
Імпортери таких товарів як продовольство та медикаменти як і раніше зможуть одержувати долари за офіційним обмінним курсом, що становить 2,15 "сильних" болівари за долар. Однак імпортерам предметів "розкоші" і туристам прийдеться купувати долари на біржі за курсом, що уряд сподівається втримати на рівні 3-3,5 "сильних" болівари.
"Уряду прийдеться бути неодмінним учасником ринку, - заявив співрозмовник газети. - Щотижня йому доведеться продавати від $50 млн. до $100 млн., щоб утримати обмінний курс у цьому діапазоні".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас