На офіційному сайті Ющенка оприлюднено закон, що скасовує чинний нині закон про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На офіційному сайті Ющенка оприлюднено закон, що скасовує чинний нині закон про держзакупівлі

427
Закон "Про визнання закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" таким, що втратив силу", оприлюднений у вівторок на офіційному сайті глави держави. Закон датований 20 березня.
Як повідомлялося, парламент України 20 березня скасував чинність закону про держзакупівлі і доручив уряду підготувати новий. Крім того, Верховна Рада доручила Кабінету міністрів затвердити тимчасове положення про держзакупівлі і протягом двох тижнів внести в парламент нову редакцію закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти.
Колишня редакція закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" діяла з березня 2007 року і припускала участь Тендерної палати в конкурсах з держзакупівель. Вона викликала масу дорікань із боку всіх сторін, що беруть участь у держзакупівлях.
24 березня на брифінгу заступник голови секретаріату президента України - уповноважений президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України Ігор Пукшин заявив, що президент підписав цей закон, однак дотепер він не був оприлюднений ні в офіційних виданнях, ні на сайті глави держави.
31 березня голова парламентського комітету з питань свободи слова Ганна Герман (фракція Партії регіонів) заявила, що пропонує провести депутатське розслідування за фактом неопублікування в парламентській газеті "Голос України" закону про визнання закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти таким, що втратив силу.
"Президент підписав цей закон, однак він не був з якихось мотивів опублікований у газеті "Голос України". Я наполягаю на тому, щоб було проведено розслідування і, щоб до нього були залучені депутати Верховної Ради, журналісти, щоб з'ясувати, чому цей закон не був опублікований вчасно, чому всі ці дні, поки він не був опублікований, ті сили, які завжди керувалися корупційними схемами у зв'язку з питанням Тендерної палати, продовжували це робити", - сказала Г.Герман
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас