Аеропорт Хітроу втрачає 50 млн дол через хаос з багажем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт Хітроу втрачає 50 млн дол через хаос з багажем

159
Не менше 50 млн доларів становлять фінансові втрати від хаосу, що панує вже п'ятий день підряд на новому, п'ятому терміналі лондонського аеропорту Хітроу.
Нагадаємо, що після того, як у понеділок були скасовані ще 54 авіарейси, акції авіакомпанії, що використовує цей термінал, "Брітіш ейрвейз" упали відразу на 5 відсотків.
Повідомляється, що загальне число авіарейсів, скасованих з початку урочистого введення в експлуатацію 27 березня термінала вартістю 8,6 млрд доларів, уже досягло трьохсот. Через збої з обслуговування багажу невідправленими виявилися десятки тисяч сумок і валіз. На даний момент співробітники намагаються вирішити також проблеми з паркуванням, під'їздом до споруди, що "Брітіш ейрвейз" назвало "найкращою у світі".
Тим часом "національною ганьбою" назвала ситуацію з п'ятим терміналом Тереза Вільєрс, відповідальна за питання транспорту в "тіньовому кабінеті" провідної опозиційної Консервативної партії.
У свою чергу виступаючи зі спеціальною заявою в Палаті громад британського парламенту, секретар у справах авіації уряду Джим Фіцпатрік визнав, що знадобиться тиждень, щоб повернути весь загублений, невідправлений багаж пасажирам.
Крім цього дуже засмучений подібною ситуацією прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун.
Фіцпатрік закликав "Брітіш ейрвейз" та оператора Хітроу - компанію з управління британськими аеропортами, якою володіє іспанська Ferrovial - об'єднати зусилля з вирішення проблем і виплатити компенсації постраждалим пасажирам.
"Як тільки робота на 5-ому терміналі ввійде в нормальне русло, і оператор, і авіакомпанія повинні зробити висновки із того, що відбулося, і роз'яснити свої плани із забезпечення нормальної, безперебійної роботи сучасної споруди", - додав Фіцпатрік.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас