Київська влада пропонує заслухати питання грального бізнесу на РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада пропонує заслухати питання грального бізнесу на РНБО

137
Київська міська влада буде вносити на розгляд президента України Віктора Ющенка пропозицію щодо розгляду питання наведення порядку в сфері грального бізнесу в столиці на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.
Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації в понеділок.
Крім того, мерія Києва звернеться до президента України із приводу необхідності доручити Генеральній прокуратурі України і Службі безпеки України відповідно до їх повноважень з'ясувати, чому в Україні до цього часу не впроваджена належна система сертифікації грального устаткування.
"Відсутність належної сертифікації грального устаткування дає можливість завозити в Україну ігрові автомати низької якості, які дозволяють у більших розмірах робити шахрайство з коштами громадян, особливо з неповнолітніми і молоддю", - підкреслюється в повідомленні.
На думку столичної влади також значному поширенню негативних явищ у сфері грального бізнесу сприяє те, що при виявленні правопорушень органи міліції в багатьох випадках не виконують вимоги законодавства щодо виключення ігрових автоматів як знарядь здійснення адміністративних правопорушень або злочинів. На жаль, значна частина суддів при розгляді справ обмежуються тільки накладенням штрафу і без якихось мотивів повертають вилучені гральні автомати їхнім власникам.
"Наведені вище та інші факти свідчать про те, що сфера грального бізнесу потребує прийняття на державному рівні рішучих заходів щодо її детінізації і подолання різного роду негативних явищ. Мерія ф надалі активно буде проводити заходи щодо впорядкування грального бізнесу в столиці", - відзначено в повідомленні прес-служби КМДА.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас