АМКУ порушив справу проти Мінтрансзв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу проти Мінтрансзв'язку

172
Антимонопольний комітет порушив справу про бездіяльність проти Міністерства транспорту та зв'язку, оскільки міністерство не розробило порядок формування цін за обов'язкові послуги автостанцій. Про це на прес-конференції повідомив голова АМКУ Олексій Костусєв.
Він відзначив, що більшість автостанцій установили для пасажирів вартість обов'язкового збору у відсотковому відношенні від вартості квитка.
У підсумку пасажири платять різну вартість за однакову послугу.
АМКУ прийшов до висновку, що відсутність єдиного загальнодержавного нормативного підходу до визначення розміру збору автостанцій сприяло порушенням з боку автостанцій.
У зв'язку із цим, у вересні 2007 року АМКУ рекомендував Мінтрансзв’язку розробити відповідний порядок, але міністерство, за словами Костусєва, не виконало рекомендацій.
Голова АМКУ підкреслив, що в лютому особисто звернувся до міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського із проханням взяти під контроль дане питання, однак реакції не було.
"Внаслідок бездіяльності профільного міністерства створюються умови для порушення в тому числі і конкурентного законодавства," - сказав Костусєв.
Як повідомлялося, у вересні 2007 року АМКУ заявляв про намір рекомендувати Мінтрансзв’язку впровадити єдиний механізм вартості автостанційного збору як для перевізників, так і для пасажирів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас