Євро виріс до долара, піднявся до фунта до рекорду на даних щодо інфляції в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро виріс до долара, піднявся до фунта до рекорду на даних щодо інфляції в єврозоні

Валюта
1234
Євро виріс до долара під час торгів у понеділок, піднявся до фунта стерлінгів до рекорду на даних про посилення інфляції в єврозоні, повідомило агентство Bloomberg.
До 15:05 курс євро склав $1,5809 проти $1,5796 у п'ятницю. Минулого тижня долар упав на 2,4% - максимальне значення із січня 2006 року.
Зростання споживчих цін у єврозоні, за попередніми даними Статистичного управління Європейського союзу, у березні прискорилося до 3,5% у річному вирахуванні - максимального рівня із червня 1992 року. Аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні 3,3%.
За словами члена ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Ерккі Ліїканена, що є також главою ЦБ Фінляндії, загроза прискорення інфляції в єврозоні підсилюється.
"У той час як прогноз економічного зростання став більш слабким, інфляція в регіоні набирає обертів, - заявив Ліїканен. - Інфляційні побоювання підвищилися". Влада не повинна допустити, щоб зростання цін на нафту "привело до появи вторинних ефектів", відзначив він, підкресливши також, що "стримування інфляційних очікувань є основним завданням ЄЦБ".
Значна інфляція не залишає можливості Європейському центральному банку знижувати вартість кредитів, тоді як від Федеральної резервної системи США трейдери очікують продовження скорочення ставок.
Під час торгів у понеділок курс євро до фунта піднімався до рекордної позначки 79,68 пенса за 1 євро. До 15:05 він склав 79,5. Падіння фунта до євро з початку кварталу також є безпрецедентним.
Зниженню фунта сприяла публікація даних дослідницькою компанією Hometrack про те, що середня ціна будинку в Англії та Уельсі знизилася в березні на 0,2%. Таким чином, вона опустилася вже шостий місяць підряд.
У вівторок на долар негативний вплив може зробити статистика промислового виробництва в США. Як припускають економісти, індекс промвиробництва ISM Manufacturing, значення якого буде опубліковано у вівторок, упав до мінімальної величини із квітня 2003 року. 2 квітня, як очікується, міністерство торгівлі повідомить про скорочення в лютому замовлень на товари промпідприємств на 0,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас