Дж.Буш сьогодні прибуває до України з дводенним державним візитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дж.Буш сьогодні прибуває до України з дводенним державним візитом

570
Президента США в Джордж Буш відвідає Україну 31 березня - 1 квітня ц.р. з державним візитом, повідомили в прес-службі глави української держави.
Під час його зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком планується, що сторони обговорять питання приєднання України до Плану дій з членства (ПДЧ) в Альянсі на майбутньому саміті НАТО в Бухаресті.
Як повідомляється, Дж.Буш прибуде до України сьогодні увечері. Зустріч президентів України і США запланована на 9:00 1 квітня, після чого відбудуться українсько-американські переговори в розширеному форматі.
Цього дня Дж.Буш і Ющенко з дружинами покладуть вінок до Меморіалу пам'яті жертв Голодомору.
У рамках візиту Президент США також заплановані його зустрічі з вищим керівництвом України і лідером опозиції Віктором Януковичем.
Раніше в інтерв'ю німецьким ЗМІ Дж.Буш завив, що питання про вступ України в НАТО має вирішувати сам український народ, без будь-якого втручання ззовні. При цьому він зазначив, що на майбутньому саміті в Бухаресті обговорюватиметься не питання прийому України і Грузії до альянсу, а питання подачі заявки Києва і Тбілісі. "Я думаю, що в наших інтересах, змалювати Грузії і Україні чітку перспективу", - підкреслив Дж.Буш.
За його словами, думка новообраного президента Росії Дмитра Медведєва про можливе членство в НАТО України, яке, на думку Москви, створює загрозу безпеці Росії, відображає і точку зору нинішнього президента Володимира Путіна.
Президент США повідомив також про те, що НАТО не планує розміщувати на території України жодних постійних військових баз і дислокувати війська альянсу. "У країни повинен бути шанс реформувати свої збройні сили, економіку і політичну систему", - сказав він.
Слід зазначити, що український президент неодноразово заявляв, що приєднання України до ПДЧ в НАТО не загрожує третім країнам. За словами Ющенка, суспільна підтримка вступу України в НАТО росте і за два роки може становити 60-70%.
Нагадаємо, на саміті Північноатлантичного альянсу 2-4 квітня ц.р. в Бухаресті українська сторона очікує, що до порядку денного будуть внесені питання про приєднання України до ПДЧ в НАТО. Планується, що українську делегацію на цьому саміті очолить Президент Ющенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас