На сировинному ринку сформувався спекулятивний дисбаланс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На сировинному ринку сформувався спекулятивний дисбаланс

264
Ціни на товарному ринку можуть знизитися вдвічі, тому що вартість на такі позиції, як пшениця, кукурудза і мідь мають тенденцію до спекулятивної перекупленості, повідомляє 31 березня видання Barron's, посилаючись на незалежного аналітика Стіва Бріза.
За даними аналітика Бріза, позиції комерційних хеджевиків, таких, як фермери, виробники продовольчих товарів, генеруючі компанії та інші, були повністю виправдані у вересні минулого року. За оцінкою аналітика, індексні фонди, частка яких на сировинному ринку становить близько 40%, тримали порядку $211 млрд. у довгих позиціях на американських ринках. При цьому число відкритих коротких позицій інституціональними інвесторами по 17 сировинних товарах, що відслідковують Continuous Commodity Index, було на 30% вищі в березні, ніж рекордний показник за чистою різницею коротких і довгих позицій, зафіксований у березні 2004 року.
Таким чином, на ринку формується явний спекулятивний дисбаланс, що може стати причиною високої волатильності, а також різкого падіння цін на сировинні товари в найближчому майбутньому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас