На Рівненській АЕС відбулася поломка турбогенератора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Рівненській АЕС відбулася поломка турбогенератора

Енергетика
557
На Рівненській АЕС напередодні відбулася поломка турбогенератора на енергоблоці №1. Про це повідомляє прес-служба МНС.
Зокрема, турбогенератор був зупинений через збільшення рівня пари в сепараторі паронагрівача і спрацьовування системи технологічного захисту, проте впродовж декількох годин робота ТГ-1 була відновлена. Радіаційний і протипожежний стан на станції в межах норми.
Відзначимо, що в січні ц.р. начальник відділу енергоефективності Рівненської обласної державної адміністрації Валерій Гуж повідомляв, що недостатнє фінансування Рівненської АЕС може привести до зупинки роботи її першого енергоблоку в 2010 р. За його словами, при потребі на продовження терміну експлуатації АЕС у розмірі 345 млн грн, НАЕК "Енергоатом" в 2008 р. виділяє лише 157 млн грн. В.Гуж відзначив, що якщо не буде вирішено питання достатнього фінансування, то в 2010 р. можна чекати зупинку в роботові першого блоку АЕС.
Перший віце-президент "Енергоатома" Микита Константинов повідомляв 24 січня ц.р., що "Енергоатом" пропонує продовжити термін експлуатації 1-го енергоблоку Рівненської АЕС. За його словами, в 2007 р. було проведено обстеження корпусу реактора цього блоку і за результатами було ухвалено рішення про продовження його експлуатації.
Як відзначив виконуючий обов'язки віце-президента НАЕК "Енергоатом" Данко Біллей, на концепцію підвищення безпеки діючих енергоблоків АЕС в 2008 р. передбачено 322,7 млн грн, що на 109,4 млн грн більше, ніж в 2007 р.
Нагадаємо, в Україні виробляють електроенергію чотири АЕС – Запорізька, Рівненська, Південноукраїнська, Хмельницька, на яких діє 15 енергоблоків. Чорнобильська атомна станція не експлуатується.
У жовтні 1996 р. ухвалою Кабінету Міністрів №1268 було створено Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", що об'єднала всі п'ять АЕС України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас