Переможця тендеру по ТЕО нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк" оголосять в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переможця тендеру по ТЕО нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк" оголосять в квітні

Енергетика
243
Переможця тендеру на розробку ТЕО нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк" оголосять в квітні.
Про це повідомив РБК-Україна посол України в Польщі Олександр Моцик на українсько-польському бизнес-форумі. "Підсумків поки немає, я думаю, інформація з'явиться в квітні", - сказав він.
Відзначимо, 26 лютого ц.р. Міжнародне трубопровідне підприємство "Сарматія" (м. Варшава, Польща) офіційно оголосило тендер по відбору розробника техніко-економічного обгрунтування проекту Євроазіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК). За умовами тендеру, загальна вартість робіт з підготовки техніко-економічного обгрунтування проекту ЄАНТК не повинна перевищувати 2 млн дол. Компанії, які зацікавлені взяти участь в тендері, повинні були подати свої пропозиції до 18 березня 2008 р.
Переможцем тендеру - виконавцем ТЕО стане компанія-учасник з найбільш високими кваліфікаціями, яка представить на Енергетичному саміті 22-23 травня поточного року мультимедійну презентацію і структуру ТЕО проекту, а також попередній аналіз рентабельності існуючих маршрутів доставки нафти з ЄАНТК.
Нагадаємо, що 18 лютого ц.р. у Варшаві відбулося засідання правління розширеного ТОВ МТП "Сарматіа" у складі п'яти учасників (PERN Przyjazn S.A., ВАТ "Укртранснафта", GOGC Llc., SOCAR і AB Klaipedos Nafta). За наслідками засідання був підписаний Протокол і затверджений ряд документів, серед яких Технічне завдання на підготовку Техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проекту Євроазіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК), Запит пропозицій і Умови проведення тендеру.
Таким чином, у виконання домовленостей, досягнутих під час Енергетичних самітів в Кракові 11 травня 2007 р. і Вільнюсі 10 жовтня 2007 р., сторони-учасниці розширеної "Сарматії" почали тендерну процедуру по вибору розробника майбутнього техніко-економічного обгрунтування проекту добудови нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк-Гданьск".
МТП "Сарматія" було створене 12 червня 2004 р. ВАТ "Укртранснафта" і польською компанією PERN Przyjazn з метою забезпечення залучення інвестицій для проектування і добудови нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського міста Плоцьк. Під час енергетичного саміту в м. Вільнюс в жовтні 2007 р. коло учасників МТП "Сарматія" було розширене до п'яти. Відповідний договір був підписаний Державною нафтовою компанією Азербайджану, Грузинською нафтовою і газовою корпорацією, литовською компанією "Клайпедос нафта", нафтотранспортною компанією ПЕРН "Пшиязнь" Республіки Польща і ВАТ "Укртранснафта". Сторони також домовилися збільшити статутний фонд підприємства до 9 млн злотих. Відповідно до досягнутих домовленостей "Укртранснафта", PERN, Socar і GOGC володітимуть по 24,75% акцій. "Клайпедос нафта" буде власником 1% акцій з можливістю збільшення своєї частини в статутному фонді.
"Укртранснафта" є оператором системи магістральних нафтопроводів України. 100% акцій відкритого акціонерного суспільства "Укртранснафта" володіє Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України". За 9 міс. 2007 р. ВАТ "Укртранснафта" транспортувала 39,777 млн т нафти, що на 17,3% більше, ніж за аналогічний період 2006 р. Об'єми транзиту нафти збільшилися на 24% і склали 30,691 млн т нафти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас