НБУ дозволив банкам скорочувати час роботи обмінних пунктів в аеропортах, на залізничних, морських і річкових вокзалах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив банкам скорочувати час роботи обмінних пунктів в аеропортах, на залізничних, морських і річкових вокзалах

Валюта
250
Національний банк дозволив банкам скорочувати час роботи своїх пунктів обміну валюти в аеропортах, на залізничних, морських і річкових вокзалах. Про це говориться в повідомленні НБУ.
Так, регулятор прийняв зміни в Інструкцію про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, які набули чинності з 25 березня.
За даними змінами, НБУ дозволив банкам самостійно визначати тривалість режиму роботи таких пунктів обміну валюти у зв'язку з тим, що в деяких аеропортах немає рейсів, а на згаданих вокзалах відсутнє прибуття та відправлення відповідних транспортних засобів.
Через це, функціонування пунктів обміну валюти в цих місцях, час якого раніше становив не менше 21 години на добу, є недоцільним.
У результаті, банки одержали право самостійно визначати тривалість роботи цих пунктів.
У тому числі, НБУ дозволив банкам, а також "Укрпошті", при прийомі на роботу співробітників, що здійснюють розрахунково-касові операції з обміну валюти в пунктах обміну та касах банків, самостійно визначати кваліфікаційні вимоги до них.
Як повідомляло агентство, з 1 січня НБУ врегулював проведення перевірок дотримання банками валютного законодавства в перевірок обмінних пунктів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас