Уряд має намір відновити втрачений контроль над усіма підприємствами ПЕК з держчасткою понад 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд має намір відновити втрачений контроль над усіма підприємствами ПЕК з держчасткою понад 50%

Енергетика
119
Уряд Юлії Тимошенко має намір відновити управління підприємствами паливно-енергетичного комплексу (ПЕК), втрачене при минулому уряді, переобравши наглядові ради цих компаній.
"До 1 січня 2008 були тотально здані державні інтереси в енергосекторі... Я сподіваюся, що по ключових об'єктах уряд спробує наділити їх державним менеджментом", - заявила Ю.Тимошенко на прес-конференції в Києві в п'ятницю, присвяченій першим 100 дням роботи її уряду.
Вона пояснила, що при попередньому уряді в наглядові ради енергокомпаній, "Укрнафти" були призначені особи, що не представляють державні інтереси.
Прем'єр підкреслила, що спроба змінити їх, незважаючи на наявність у держави контрольного пакета акцій, натрапляє на дуже сильний опір.
"Сьогодні усунути цих людей, у тому числі з "Укрнафти", вкрай складно, тому що половина держапарату і силових структур встає на їхній захист", - відзначила Ю.Тимошенко.
Серед компаній, у яких керівники не представляють державних інтересів, міністр палива та енергетики Юрій Продан назвав "Київ-" і Дніпроенерго", "Укртатнафту".
У той же час він спростував думку про те, що нове керівництво Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України" на чолі з Володимиром Зіневичем не пов'язане із групою "Приват" і не відстоює її інтереси.
Як підкреслив міністр, він особисто підписує подання на представників Мінпаливенерго і НАК "Енергетична компанія України", які б брали участь у зборах акціонерів і входили б у нове керівництво підприємств ПЕК з контрольною часткою держави.
Ю.Продан додав, що Мінпаливенерго продовжить домагатися повернення в державне управління ЗАТ "Укртатнафта" - найбільшого в Україні нафтопереробного заводу, оскільки сьогодні це підприємство встановлює досить високі ціни на свою продукцію, і його нинішня політика досить негативно впливає на ситуацію на ринку нафтопродуктів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас