Навіщо Коломойському "РосУкрЕнерго"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навіщо Коломойському "РосУкрЕнерго"?

Енергетика
353
Експерти висувають кілька версій.
Українська преса сьогодні обговорює заяву співвласника групи "Приват" Ігоря Коломойського, що раніше висловив готовність купити в українських бізнесменів 50% акцій компанії-посередника "RosUkrEnergo", що продає газ Україні.
Відповідно до правил, якби нинішні співвласники акцій "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ та Іван Фурсін дійсно хотіли продати пакет, вони спочатку повинні були запропонувати його "Газпрому". Однак російська монополія такої пропозиції не одержувала, хоча і не проти контролювати всі 100% акцій "РосУкрЕнерго", пише газета "Комерсант".
Виходячи із цього, не виключено, що Коломойський просто намагається ускладнити життя власникам "РосУкрЕнерго" і готується до рейдерської атаки.
Видання нагадує, що раніше Коломойський затіяв судовий позов за акції телеканалу "1+1", посилаючись на те, що із власниками була досягнута усна домовленість про продаж, однак потім вона була не виконана. Не виключено, що аналогічно Коломойський має намір діяти й відносно "РосУкрЕнерго", відзначає директор Міжнародного інституту приватизації, власності та інвестицій Олександр Рябченко.
Сценарій рейдерської атаки на "РосУкрЕнерго" не виключають й у британському офісі компанії Group DF, що управляє активами Дмитра Фірташа.
"Це стандартна схема рейдерства. Спочатку викручують руки, створюється ситуація неможливості ведення бізнесу, потім приходить дружелюбний бізнесмен і пропонує продати все задешево. Для цього він проводить публічну кампанію, але тисне", - повідомив представник компанії в інтерв'ю газеті "Дело".
"Експерти також не виключають, що фактично Ігор Коломойський може викупити частку Дмитра Фірташа та Івана Фурсіна в RosUkrEnergo в інтересах самої Юлії Тимошенко, що небайдужа до газового бізнесу і була безпосередньо до нього причетна, виступаючи партнером "Ітери" при поставках газу в Україну", - пише газета "Экономические известия".
Автори публікації нагадують, що, хоча Тимошенко і пообіцяла виключити "РосУкрЕнерго" зі схеми постачання газу Україні, однак у цієї компанії залишаються контракти з європейськими споживачами, а тому вона може становити інтерес.
"Цій компанії не вистачає стабільних умов для роботи в Україні. А з "Газпромом" та європейськими споживачами в неї підписані довгострокові контракти, розривати які поки ніхто не збирається", - нагадує видання
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас