Зниження долара до євро за підсумками тижня може стати найбільш значним за останній місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження долара до євро за підсумками тижня може стати найбільш значним за останній місяць

Валюта
715
Зниження долара до євро за підсумками тижня може стати найбільш значним за останній місяць у зв'язку зі збільшенням імовірності того, що Федеральна резервна система (ФРС) США продовжить знижувати базову процентну ставку з метою запобігання рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
До 8:38 курс долара до євро піднявся до $1,5793 з $1,5779 на закриття торгів у четвер у Нью-Йорку і $1,5431 тижнем раніше. З початку тижня він опустився на 2,3%.
"Відносно долара я налаштований украй песимістично, - говорить віце-президент Mizuho Corporate Bank Мітієсі Като. - Можливо, рецесія в економіці США вже почалася. ФРС продовжить знижувати ставку". На його думку, у наступному місяці долар може подешевшати до $1,6 за 1 євро.
Як показує торгівля ф'ючерсами на базову ставку, трейдери підвищили оцінку ймовірності її скорочення у квітні на 0,5 процентного пункту до 42% з 36% днем раніше. Шанси на скорочення на 0,25 процентного пункту становлять 58%.
У п'ятницю на долар можуть вплинути дані про уповільнення зростання споживчих витрат у США. Як вважають опитані Bloomberg економісти, вони збільшилися в лютому на 0,1% - найменше значення більш ніж за рік - проти 0,4% у січні.
Індекс PCE Core, на який звертає увагу ФРС при оцінці ризиків інфляції, як очікується, збільшився минулого місяця на 0,1% у порівнянні із січнем і на 2,1% щодо аналогічного місяця 2007 року.
Крім того, Мічиганський університет оприлюднить остаточне значення індексу довіри споживачів до економіки США за березень. За оцінками експертів, воно склало 70 пунктів проти попередньо оголошених 70,5 пункту (мінімум за останні 16 років). У лютому індикатор перебував на рівні 70,8 пункту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас