Звіт Міністерства енергетики США надав підтримку цінам на нафту та нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звіт Міністерства енергетики США надав підтримку цінам на нафту та нафтопродукти

Фондовий ринок
131
Вчора значне зростання продемонстрували енергоносії після виходу даних із запасів нафти та нафтопродуктів у Сполучених Штатах.
Відповідно до звіту, опублікованому Міністерством енергетики США запаси сирої нафти протягом тижня до 21 березня практично не змінилися, у той час як за попередній тиждень обсяги запасів збільшилися на 200 тис. барелів.
Аналітики очікували приблизно такого ж збільшення запасів і за звітний період. Вартість нафти почала демонструвати зміцнення ще до публікації новин через зниження курсу американського долара, зниження якого практично завжди приводить до зміцнення активів на товарних ринках, і в першу чергу на ринку енергоносіїв.
Але після виходу звіту щодо запасів курс нафти почав упевнено рости. За підсумками дня ціна за барель марки Brent зміцнилася майже на 3.5 дол. за барель до 104.10. На торгах у Нью-Йорку нафта марки Light зміцнилася майже на 5 дол. за барель до максимального значення за останні 5 торговельних днів на 106.30.
Варто відзначити, що звіт Міністерства енергетики США показав значне зниження запасів нафтопродуктів за звітний період, у результаті чого ціни на бензин і топковий мазут дуже швидко зміцнилися.
Вартість бензину після публікації даних досягла рекордного рівня на 2.77 дол. за галон.
Також досить несподіваними були дані щодо завантаженості потужностей підприємств у нафтопереробній галузі, яка впала до 82%.
На думку експертів, зниження завантаженості нафтопереробних потужностей, у той час як попит на нафтопродукти поки не знижується і залишається на стабільно високому рівні, може призвести до погіршення ситуації на нафтовому ринку і досягненню нових рекордних рівнів цін на нафту.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас