Долар застиг на крок від антирекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар застиг на крок від антирекорду

Валюта
4194
Американська валюта продовжує залишатися в четвер 27 березня поблизу рекордних мінімумів до євро, до яких вона наблизилася напередодні. Однак японська ієна не зупинила своє сходження.
На долар продовжують давити негативні очікування макроекономічних даних, які обіцяють продавити курс “зеленого” ще нижче відносно євро та ієни. На 27 березня запланований вихід остаточної ревізії показника ВВП за IV квартал 2007 року. Економісти очікують, що зростання в IV кварталі залишиться без змін у порівнянні з попередньою ревізією та складе 0,6% проти 4,9% в III кварталі 2007 року. Безумовно, будь-які зміни убік зниження можуть зробити серйозний тиск на долар, хоча вже мало хто сумнівається, що ВВП США почав скорочуватися в I кварталі 2008 року.
Дані щодо особистого споживання та звернення за допомогою з безробіття також можуть викликати посилення очікувань щодо зниження ставки ФРС, які без того ростуть уже кілька днів. Відповідно до ф'ючерсів на рішення ФРС щодо ставки на Chicago Board of Trade, імовірність зниження на 50 базисних пунктів на квітневому засіданні становить 36% проти 28% двома днями раніше.
Всі ці очікування не сприяють зміцненню американської валюти навіть на технічному відскоку. На азіатських торгах долар продовжив слабшати щодо ієни. Ієна зміцнювалась до 98,88 ієн за долар о 14:35 за токійським часом з 99,20 ієн ввечері в Нью-Йорку. Втім, ієна також зміцнювалась проти євро до 156,38 з 157,17 ввечері в Нью-Йорку. При цьому сам долар коливається у вузькому коридорі проти євро після значного зниження напередодні. Американська валюта торгувалася в Азії за курсом $1,5796 і за курсом $1,5788 о 9:35, відвоювавши близько 50 пунктів від учорашнього падіння на 1,3% проти єдиної європейської валюти.
Частково, падіння проти євро припинилося на очікуваннях того, що споживча впевненість у Німеччині також знизитися в березні, хоча дані напередодні про ділову впевненість похитнули впевненість більшості песимістів. Незважаючи на високий курс євро і спад у США, бізнес Німеччини цілком упевнено дивиться в майбутнє, що дало привід президентові ЄЦБ знову нагадати про найважливішу мету - боротьбу з інфляцією.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас