Долар впав до євро за 2 дні на максимальне з 2001 р значення на негативній статистиці зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар впав до євро за 2 дні на максимальне з 2001 р значення на негативній статистиці зі США

Валюта
1862
Долар упав до євро за останні два дні на максимальне з 2001 року значення на негативній статистиці зі США, що збільшує ймовірність зниження базової процентної ставки, повідомило агентство Bloomberg.
У середу курс долара до євро знизився на 1,3% і склав до 9:05 МСК у четвер $1,5806.
Падіння викликане потоком негативної статистики, що підсилює очікування нового скорочення ставки Федеральною резервною системою (ФРС) США. 26 березня вийшли дані про те, що замовлення на товари тривалого користування зненацька скоротилися в лютому на 1,7%, тоді як економісти прогнозували зростання на 0,7%. Продажі нових будинків знизилися до 13-річного мінімуму. На цих новинах індекс Standard & Poor's 500 зменшився на 0,9%.
У вівторок долар упав до євро на 1,5% після виходу інформації про падіння довіри споживачів до економіки США.
"США були епіцентром фінансової кризи, тепер вони стають епіцентром економічного спаду, - говорить аналітик Bank of America Роберт Сінчі. - Євро буде тестувати рівень $1,6".
Як показують торги ф'ючерсами на базову ставку ФРС, трейдери оцінюють імовірність її скорочення на 0,5 процентного пункту у квітні в 36%, тоді як днем раніше вона становила 28%.
Тим часом, індекс довіри підприємців до економіки Німеччини, за підрахунками дослідницького інституту Ifo, у березні зненацька виріс до 104,8 пункту з 104,1 пункту місяцем раніше. Економісти очікували зниження показника до 103,5 пункту.
Довіра німецьких підприємців до економіки країни росте вже три місяці підряд. Це, на думку експертів, свідчить про те, що Німеччина успішно справляється з високим рівнем цін на нафту і тривалим зміцненням євро щодо долара США.
Крім того, ринок відреагував на заяви голови Європейського центрального банку Жан-Клода Тріше.
"Наша поточна грошово-кредитна політика буде сприяти досягненню цінової стабільності, - сказав він, виступаючи перед комітетом Європейського парламенту з економічних питань. - Керівництво Центробанку вважає, що в короткостроковій перспективі ризики інфляції залишаються підвищеними".
Також він відзначив, що "економічні показники в єврозоні залишаються сильними", незважаючи на те, що зміцнення курсу євро щодо долара США негативно позначається на прибутках експортерів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас