Ford погодився продати бренди Jaguar і Land Rover за 2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford погодився продати бренди Jaguar і Land Rover за 2 млрд дол.

Фондовий ринок
262
Американський автоконцерн Ford погодився продати бренди Jaguar і Land Rover індійському автовиробникові Tata Motors, повідомляється в прес-релізі американської компанії. Сума угоди становить 2,3 млрд дол.
За її умовами, Ford Motor також перерахує у пенсійний фонд співробітників Jaguar і Land Rover до 600 млн дол. Відповідно до повідомлення компанії, якийсь час після завершення угоди вона продовжить надавати технічну підтримку Jaguar і Land Rover. Передбачається, що угода буде завершена до кінця наступного кварталу.
Нагадаємо, що британські активи Ford були виставлені на продаж у червні 2007р. у зв'язку із прагненням корпорації зосередитися на своєму основному автомобільному бізнесі під маркою Ford, що у цей час переживає кризу. Пояснимо, що Ford придбав Jaguar в 1989р. за 2,5 млрд дол., а Land Rover - в 2000р. за 2,75 млрд дол. На заводах цих компаній трудяться близько 16 тис. чоловік, головним чином, у Великобританії.
Що стосується охочих придбати знамениті бренди, зацікавленими виявилися два індійські автогіганти-конкуренти: Mahindra & Mahindra (у союзі з інвесткомпанією Apollo) і Tata Motors.
Останній почав переговори з Ford Motor у січні ц.р. Бренди Jaguar і Land Rover були оцінені аналітиками Merrill Lynch у загальну суму 1,5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас