Саркозі вербує Великобританію для спільного походу проти слабкого долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі вербує Великобританію для спільного походу проти слабкого долара

Валюта
482
Президент Франції Ніколя Саркозі виступив за зміцнення зв'язків з Великобританією, для того щоб підтримати конкурентноздатність європейської економіки, зокрема оборонні компанії Європи, повідомляє агентство Bloomberg.
"Хіба ми не можемо разом чинити тиск на наших американських друзів для того, щоб долар зміцнився?" - сказав Саркозі в інтерв'ю радіо BBC. "Чому б нам не об'єднати наші оборонні галузі для зменшення витрат і підвищення ефективності?"- додав він.
Саркозі вкотре поскаржився на те, що зміцнення євро відносно долара змушує європейські компанії, у тому числі оборонного гіганта EADS, скорочувати співробітників у Європі та переносити деякі операції за кордон. За останні 12 місяців єдина європейська валюта зміцнилася відносно долара на 17%, а 17 березня був установлений історичний максимум на рівні $1,5904 за євро.
За словами Саркозі, Європі необхідна повноцінна участь Великобританії в інститутах і функціях ЄС, відзначивши силу британської економіки. Президент Франції, що прибув у Великобританію з офіційним дводенним візитом, також сказав, що країни по різні боки Ла-Маншу повинні сформувати спільну імміграційну політику для Європейського Союзу, щоб регулювати міграційні потоки зі Східної Європи та Африки. Крім того, Саркозі закликав до співробітництва в сфері боротьби з тероризмом, жорсткості вимог до прозорості рейтингових агентств, що працюють із фінансовими інструментами, а також перегляду ролі і функцій міжнародних інститутів
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас