Ахметов відновлює відносини з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов відновлює відносини з "Газпромом"

Енергетика
378
"Газпром" пішов на поступки Харцизському трубному заводу, що належить компанії "Метінвест" Ріната Ахметова. Незабаром український завод одержить контракт на постачання труб великого діаметра (ТВД) для потреб російського монополіста. Про це "Новому Регіону" заявив голова ради Федерації металургів України Василь Харахулах.
"Я знаю про те, що на Харцизьком трубному заводі якийсь час не було обсягів замовлень. Але зараз начебто справа налагоджується, з "Газпромом" погоджені справи. Це ж Росія споживає труби такого діаметра. Нібито там усе складається", - розповів Харахулах.
Коментуючи чутки про можливості продажу підприємства, він відзначив, що Ахметов може продати ХТЗ "з будь-яких причин", однак зараз "завод працює в нормальному режимі".
Нагадаємо, що в січні-лютому 2008 року виробництво ХТЗ скоротилося майже на 80%: ще на початку минулого року підприємство Ріната Ахметова виробляло 65 тисяч тонн ТВД на рік, у січні цього року - тільки 4,5 тисячі тонн. При цьому річні витрати на утримання підприємства компанії СКМ Ріната Ахметова обходяться в 50 мільйонів доларів, з яких тільки на зарплату і соціальні витрати йде $30 мільйонів.
Така ситуація на підприємстві раніше дозволила учасникам ринку стверджувати, що Рінат Ахметов буде продавати завод росіянам.
Проблеми із замовленнями з Росії, на думку експертів, у Ріната Ахметова могли виникнути, у тому числі, через його зближення із президентом Віктором Ющенком. "Газпром" - серйозний політичний інструмент у руках російського уряду, а тому лояльність до бізнесменів з України розглядається в контексті міждержавних відносин Росії та України.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас