У Росії копійки залишаться, але подешевшають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії копійки залишаться, але подешевшають

Валюта
222
Дрібні монети у Росії виводитися з обігу не будуть, але будуть робитися з більш дешевого металу, повідомив гендиректор російського "Гознака" Аркадій Трачук.
"Нікуди вони не зникнуть, принаймні найближчим часом. Оскільки і банки, і магазини використовують їх для розрахунків із клієнтами, а ЦБ регулярно замовляє нові партії для забезпечення наявного обігу. Що у зв'язку зі збільшенням цін на метали обходиться йому дорожче і дорожче", - сказав Трачук "Російській газеті".
Цього року планується запропонувати новий, більш дешевий метал для виготовлення монет номіналом одна і п'ять копійок, оскільки їхнє виробництво обходиться державі дорожче від їхнього номіналу.
"Це буде сталь зі спеціальним покриттям від корозії, що забезпечує довговічність обігу монети", - пояснив голова Гознака.
Відповідаючи на запитання, чи потрібні такі монети в обігу, Трачук сказав, що це поза сферою компетенції підприємства.
"Позиція Центрального банку така, що ці монети повинні залишатися в обігу. Тому я як керівник Гознака можу сказати, що монетні двори Гознака виконають замовлення на нові монети. Хоча відчуваю жаль, коли бачу в магазинах і банках коробочки, у яких люди залишають не потрібні нікому монети", - відзначив він.
Раніше Трачук заявляв журналістам, що копійчані монети приносять збитки, і пропонував, наприклад, округлити ціни хоча б до десяти копійок. У той же час він відзначав, що це в компетенції уряду та інших держорганів, які призначають тарифи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас