У Росії з'являться нові гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії з'являться нові гроші

Валюта
570
Банк Росії 1 квітня випускає в обіг срібну монету номіналом 25 рублів серії "Пам'ятки архітектури Росії" із зображенням Астраханського кремля і пам'ятну монету з кольорового металу номіналом 10 рублів серії "Російська Федерація" - Астраханська область.
Про це повідомив департамент зовнішніх і громадських зв'язків ЦБ.
Срібна монета номіналом 25 рублів із зображенням Астраханського кремля (маса дорогоцінного металу в чистоті 155,5 грама, проба сплаву 925) має форму кола діаметром 60,0 мм. На її зворотному боці в центрі розташоване рельєфне зображення панорами Астраханського кремля, вгорі по колу є напис "АСТРАХАНСЬКИЙ КРЕМЛЬ", нижче - напис у два рядки "ЗАСНОВАНИЙ В XVI в.".
Бічна поверхня монети рифлена. Монета виготовлена якістю "пруф". Тираж монети - 2,0 тисячі штук.
Монета з кольорового металу номіналом 10 рублів серії "Російська Федерація" має форму кола діаметром 27,0 мм. Монета комбінована, складається із двох частин: диска, виготовленого з металу білих кольорів, і зовнішнього кільця, виготовленого з металу жовтих кольорів.
На зворотному боці монети на диску розташоване зображення герба Астраханської області, на кільці по колу є написи: у верхній частині - "РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ", у нижній частині - "АСТРАХАНСЬКА ОБЛАСТЬ".
Тираж монети 10,0 млн штук.
Випущені монети є законними платіжними засобами Російської Федерації та обов'язкові до прийому за номіналом в усі види платежів без усяких обмежень, відзначає РІА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас