НБУ: Коливання курсів валют на готівковому ринку - допустимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Коливання курсів валют на готівковому ринку - допустимі

Валюта
797
Керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький вважає припустимими коливання курсів валют на готівковому ринку.
Про це Литвицький повідомив журналістам.
"Зараз ці коливання не виходять за межі, які ми вважаємо припустимими" - сказав він.
Також Литвицький відзначив, що населення України поступово звикає до коливань валютних курсів, і щоб мінімізувати ризики, зберігає кошти відразу в декількох валютах.
"Більшість мають депозити в гривні. Те, що частина по інерції або з інших причин має частину депозитів у доларах, а зараз, у більшій мірі, у євро, то це означає, що люди хеджують ризики і прив’язуються не до одного якогось захисного активу - до долара, але й до євро" - відзначив Литвицький.
Крім того, на його думку, у населення повинна бути альтернатива внесенню коштів на депозит або зберіганню їх готівкою в тій чи іншій валюті. Він вважає, що необхідно створити умови, при яких кошти населення будуть направлятися на покупку землі або ж об'єктів приватизації.
"Краще, якби в нас була можливість вкладати кошти в землю. Потрібно грамотно, обдумано знімати мораторій на землю (на продаж землі), потрібно розблокувати приватизацію, тоді люди будуть вкладати не тільки в гривню, долар і євро, але й будуть вкладати їх в об'єкти приватизації”, - сказав Литвицький.
”Тобто, необхідно людям дати адекватне меню, щоб вони використовували результати своєї праці з мінімальним ризиком втратити свої кошти", - підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас