Цушко втік з України? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цушко втік з України?

Кримінал
450
Учора минув двомісячний термін, відведений законодавством для розслідування об'єднаної кримінальної справи, пов'язаної із захопленням Генпрокуратури.
У зв'язку з необхідністю провести низку слідчих дій розслідування продовжене ще на чотири місяці, повідомляє "Коммерсантъ-Украина".
За інформацією, необхідність продовження строків розслідування може бути викликана тим, що справа вже не є фактовою і розслідується відносно конкретних осіб, зокрема, колишнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка. Побічно це підтверджується процесуальними нормами встановлення строків розслідування справи.
Так, відповідно до Карно-процесуального кодексу, в особливо складних випадках продовжено може бути тільки розслідування кримінальних справ, порушених відносно конкретної особи. Крім того, за інформацією видання, слідчі дії, у яких не була потрібна участь колишнього міністра внутрішніх справ, уже проведені, і залишається тільки допитати Василя Цушка.
- Цушко уникає співробітництва зі слідством? - поцікавився вчора в заступника генпрокурора Рената Кузьміна.
- Ну, його немає в Україні, - відповів він. За словами члена парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктора Шемчука (НУНС), у сформованій ситуації в слідства є вибір. "Можна продовжити розслідування справи і чекати, поки Цушко погодиться з'явитися в Генпрокуратуру, що він брав штурмом. Або ж оголосити його в розшук і призупинити досудове слідство. Але це вирішує слідчий", - сказав Шемчук.
Тим часом виданню стало відомо, що Василь Цушко, що поки проходить у справі як свідок, уже уклав контракт із колишнім суддею Апеляційного суду Києва Юрієм Василенком, відповідно до якого пан Василенко буде його адвокатом у випадку пред'явлення колишньому главі МВС обвинувачення. "Це на майбутнє, якщо Цушка раптом визнають підозрюваним", - розповів пан Василенко. Втім, за його словами, у розмовах з ним слідчі ГПУ стверджували, що висувати обвинувачення панові Цушкові поки не збираються, а запрошують колишнього голову МВС на повторний допит.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас