Експерт: Реорганізація Фондової біржі відкриє іноземним біржам шлях в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Реорганізація Фондової біржі відкриє іноземним біржам шлях в Україну

Фондовий ринок
247
"На наш погляд, необхідність зміни менеджменту, а разом з ним і стратегії роботи Першої Фондової Товарної Системи, назріла вже давно та особливо гостро стала відчуватися з початку цього року, коли збої у функціонуванні системи часто заважали роботі учасників торгів", - вважає директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Сергій Уткін.
Так він прокоментував рішення ради біржі про перетворення її у відкрите акціонерне товариство.
"Нинішнє керівництво ПФТС наполягає на тому, що перешкодою для технічного переоснащення біржі є нестача коштів. Таким чином, найбільш простим способом зміни стратегії розвитку ПФТС і залучення необхідних для цього коштів стає корпоратизація. У перспективі біржа може залучити стратегічного інвестора, що має досвід і кошти для побудови адекватної системи роботи", - відзначив Уткін.
На даному етапі ринку потрібна швидка торговельна система, яка б не ламалась навіть при найбільших навантаженнях (свідком яких український ринок поки що не був), дала можливість розвитку "інтернет-брокеріджа" та інших прогресивних сервісів, які надають біржі в розвинених країнах, - вважає експерт.
"Для іноземних бірж, які давно виношують плани з входження в Україну, придбання корпоративних прав ПФТС стане найбільш легким шляхом на вітчизняний ринок", - відзначив Уткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас