Президент Венесуели має намір ввести новий податок для нафтових компаній — Finance.ua

Президент Венесуели має намір ввести новий податок для нафтових компаній

Енергетика
74
Президент Венесуели Уго Чавес пообіцяв найближчим часом ввести новий податок на надприбутки, отримані нафтовими компаніями у зв'язку з подорожчанням нафти.
Він заявив, що його адміністрація вже майже підготувала відповідний законопроект, залишилося лише визначити ставку нового податку.
На думку венесуельського лідера, новий податок є справедливою мірою, оскільки надприбутки нафтових компаній від зростання цін на чорне золото не є наслідком вкладення додаткових грошей і додаткової роботи.
"Вони заробляють гроші, легкі гроші, на які не розраховували. Ці значні додаткові прибутки не є наслідком додаткових зусиль, більше вони не вкладали", - цитує Associated Press слова Чавеса.
З моменту приходу до влади в 1999 р. У.Чавес постійно збільшував ступінь державного контролю над нафтовою промисловістю. У 2005 р. Венесуела підвищила податок на видобуток для іноземних фірм, що працюють в басейні річки Оріноко, з 16,6% до 30%, а в 2007 р. були націоналізовані всі приватні нафтові проекти в цьому районі.
На думку експертів, податковий тягар для нафтовидобувних компаній, що працюють зараз у Венесуелі, буде тільки зростати. 12 березня ц.р. міністр нафти країни Рафаель Рамірес повідомив, що уряд збирається ввести новий екологічний податок. Це торкнеться таких іноземних компаній, як американська Chevron, французька Total, британська ВР Plc і італійська ENI.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас